Tid för replik
24 februari 2010, kl 11:09 Skrivet av Robbie Lauler Anmäl !

Jag har egentligen inget emot SVT, inte alls. Deras utsända på OS sköter sig helt okej.

Niklas Wikegård är kungen, André Pops gör ett stabilt studiojobb, Marie Lehman vet hur man svingar en bägare, Mikael Rehnberg är rock'n'roll, Fagerlind & Strand ett radarpar, David Fjäll är min vän, Jacob Håård och Christer Ulfbåge är trots allt Jacob Hård och Christer Ulfbåge och Roger Blomqvist är ett original.

Mitt problem är Jonas Karlsson. Han har ockuperat mitt vardagsrum i snart två veckor och nu har jag samlat ihop till en replik.

Be mig beskriva honom med tre påståenden och jag skulle svara: frireligiös, helnykterist, sen sexuell debut. Inget fel i det och jag har ingen aning om det stämmer men…Jonas Karlsson känns som den där killen i lågstadiet som – när Kalle hade kastat ett suddgummi i nacken på Lisa – reste sig upp och sa: "Fröken, Kalle slängde sudd på Lisa".

På rasterna i mellanstadiet hoppade han hopprep med tjejerna medan grabbarna spelade boll.

I högstadiet köpte han en cykel med bockstyre samtidigt som klasskompisarna skaffade moped. Han hade två mil till skolan men cyklade i ur och skur. I 15-årspresent fick han ett exklusivt regnställ som han än i dag minns som en av de finaste presenter han någonsin fått.

Jonas gick ut med 4,8 i gymnasiet och var klart störd över detta, men tvåan i gympa var orubblig.

Från början tänkte han läsa till ingenjör på Chalmers men alkoholkulturen avskräckte honom.

Efter ett par trevande försök med det motsatta könet gifte han sig vid 27 års ålder och blev av med oskulden på smekmånaden, en fjällvandring i Norge.

Idrott ligger honom så klart varmt om hjärtat, liksom att sprida det kristna budskapet. Ibland råkar han dra till med en svordom men då skäms han en aning och ler förläget.

Hans stora fritidsintressen är att binda flugor till sitt flugfiske. Där gör han i en källare i Karlstad under en stark lampas sken. Längst ner i byrålådan har han gömt undan några herrmagasin men det skulle han aldrig erkänna.

På valdagen röstar han på Kristdemokraterna och fällde en tår i smyg när Alf Svensson avgick efter 31 år.

På TV:n rullar program som Fiskedrag och Sommartorpet samt all sport han kommer över, förutom fotboll och hockey då…det där har Jonas aldrig riktigt förstått sig på.

I julas var han på bio och såg Göta Kanal 3 och tyckte det var det bästa han sett sedan Göta Kanal 2.

I takt med att pengarna tickat in har vanorna blivit dyrare. Han äger en båt i femmiljonklassen och kör BMW:s senaste stadsjeep. Tomas Ledin på hög volym är ett måste när han cruisar Karlstad runt. I den vinterbonade sommarstugan har han precis gjort rum för de kaniner han aldrig fick som liten. Till hösten ska de på sin första tävling, husdjursmässan i Sollentuna. Det blir en stor dag i Jonas liv.

Eller jag vet inte…jag har som sagt ingen aning om ens något av det här stämmer…förmodligen inte. Jag får kolla upp saken och återkomma.
Enjoy the site? All donations are appreciated

Free Text Host is brought to you by Dagon Design
This site contains no adware, spyware, or popups
Questions? Comments?     Privacy Policy     Report abuse here